Sølvmanden

“Hvad er det for et mærkeligt menneske, forfatteren tager ind til hjertet og skriver så hjerteligt om? … Maria Grønlykke er en af vores originaleste forfattere, uden prætentioner, skriveglad, sangvinsk, slet og ret: dejligt besynderlig …hendes skrift er uden de kedsommelige, synlige påvirkninger, den breder sig spontant og fortæller frit i en blanding af ironisk realisme og udtalt morskab? Også når hun skriver triste ting. 

… Jeg deler den for så vidt slet ikke, den anstændighed, men jeg anerkender Maria Grønlykkes unikke fortælletalent, hendes overlegne greb frem og tilbage i tidsalderen, hendes nøjagtige psykologi og hendes vitale detaljer. Hun har smuk sans for alle sine personer, for dem, som dør ? og for ham, som pligtskyldigt levede på sin måde, og man skal bestemt ikke sige forgæves.”

Bettina Heltberg, Politiken
Læs hele anmeldelsen


“… en fin og følsom bog”

Information
Læs hele anmeldelsen


“Lad mig skrive det med det samme. Maria Grønlykke er en fantastisk fynsk forfatter og “Sølvmanden” er en betagende bog … Og så er der altså ikke nogen som Maria Grønlykke, der kan beskrive et måltid. Lige fra søndagskaffeselskab hos farmor inde i Odense til Fru Ingvardsens kyllingesteg og østers hos Marcussens. Det er madkunst og skrivekunst, når det er bedst.”

Michael Larsen, Fyens Stifttidende
Læs hele anmeldelsen


“… man bjergtages af Maria Grønlykkes fortælletalent.”

Nordjyske
Læs hele anmeldelsen


“… lun og kærlig portrætroman”

Jyllandsposten