En lille sang om Stella

“Grønlykke skriver med totalgehør for både lokalsamfundets, menneskenes og sprogets musik. Der er skæbnesang, pausemelodier, livsenergisk og stædig staccato, feministisk flamenco, begravelsesmusik, standarddanse for midaldrende par og træskotramp i forsamlingshuset.

Grønlykke har sans for det særlige ved det almindelige, og hun portrætterer lokalsamfundets persongalleri med hjertevarme, glimt i øjet og pulserende indfølingsevne. Med sine små skæbnefortællinger minder Grønlykke verden om, at livet og lykken ikke nødvendigvis findes på den anden side af hækken eller i det transnationale overblik, cyberspace eller på tv. Livet og lykken er kommunefarvet og ligger lige foran skosnuderne.”

Information
Læs hele anmeldelsen


“Humor er en sjælden blomst. Vi må hæge om enhver lovende spire… Hun er en god fortæller, Maria Grønlykke, og lige som »Fisketyven« bobler »En lille sang om Stella« nærmest over af energisk og sprogligt veloplagt fortælleglæde.”

Berlingske
Læs hele anmeldelsen


“Maria Grønlykkes nye bog er en ualmindelig varmhjertet og morsom sædeskildring … Maria Grønlykke har en fantastisk evne til at beskrive det store i det små, hvad enten det drejer sig om kærlighed, sammenstødet mellem by og land, politiske magtkampe eller den såkaldt moderne udvikling… Nu forstår jeg pludselig, hvorfor alle var fuldstændigt og aldeles pjattede med Maria Grønlykke og nærmest svømmede over af henrykkelse, da hun – denne ukendte blomst – sidste år skød sejrsikkert op af den fede fynske muld med sine såkaldte første historier hjemmefra.”

Henriette Bacher Lind
JyllandsPosten


“Der er lokalkolorit og klingende fynsk dialekt, og dét i en sådan grad, at man kan høre både solister, kor og orkester i Carl Nielsens “Fynsk forår”, hver gang man vender en bogside.”

Kristeligt Dagblad
Læs hele anmeldelsen